Het studiejaar 2020-2021 stond in het teken van Covid-19. Een jaar waarin alles anders verliep dan we voor mogelijk hebben kunnen houden. Voor WorldSkills Netherlands betekende dit bijvoorbeeld dat de vakwedstrijden niet door konden gaan. Dit heeft gevolgen gehad voor de organisatie maar zeker ook in de samenwerking met de betrokken partners van WorldSkills Netherlands.

Wij vroegen Dwayne Belfor, werkzaam als Field Operations Manager After Sales bij Nissan, naar hun ervaring in het partnerschap 2020-2021. Nissan is sinds 2019 betrokken partner bij de Skills Talents voor de wedstrijd mobiliteit en transport.

Voordelen samenwerking
“Met de vakwedstrijden slaan we twee vliegen in één klap. We komen in contact met jong talent en met de aankleding van de wedstrijdvloer krijgen we veel exposure,” aldus Dwayne. “We zijn altijd op zoek naar getalenteerde monteurs en krijgen toegang tot een platform waar we ons als werkgever op de kaart kunnen zetten. Wij hopen om met WorldSkills jonge talenten kennis te laten maken met ons fantastische merk en onze producten. Daarnaast zijn goede monteurs van groot belang voor ons merk. WorldSkills helpt ons om deze talenten te vinden en aan ons te verbinden. Daarnaast zijn wij voorvechter van de ontwikkeling van passie en talent bij jonge automonteurs. De samenwerking past uitstekend bij onze corporate visie.“

Betrokkenheid Nissan
Dwayne vervolgt: “Nissan is op meerdere manieren verweven met de wedstrijd mobiliteit & transport. Jaarlijks leveren wij voor de beoordeling van de finalisten een monteur in de functie van jurylid. Om de leerlingen kennis te laten maken met onze modellen leveren we deze auto’s als finale-materiaal, waarmee de kandidaten aan de slag gaan. Hierdoor krijgen de leerlingen een gevoel bij het merk Nissan. Als laatste zorgen we jaarlijks voor promotiemateriaal zoals kleding voor de deelnemers.”

Samenwerking ten tijde van corona
Dwayne kijkt liever vooruit: “Corona heeft het organiseren van evenementen zoals WorldSkills zeer lastig gemaakt. Vanuit Nissan volgen we uiteraard de gestelde richtlijnen, wat maakt dat deelname aan live-evenementen voor lange tijd werd opgeschort vanuit ons. Een online versie van WorldSkills biedt niet de ruimte en dynamiek van een live-evenement. We kunnen wat ons betreft dan ook niet wachten tot het volgende evenement plaats zal vinden.”

Skills The Finals 2022
Nissan kijkt met vertrouwen vooruit naar een nieuwe editie van vakwedstrijden en het evenement in maart. Dwayne: “Wij hopen op meer exposure vanuit WorldSkills naar de buitenwereld toe. Tijdens de vorige evenementen is dit altijd fantastisch geweest. Wij zijn benieuwd hoe dit zal zijn in tijden van het Covid-19 virus. Zichtbaarheid op de wedstrijdvloer tijdens Skills The Finals biedt Nissan de mogelijkheid bij een groot publiek onder de aandacht te komen. Het is voor ons belangrijk ons merk op een positieve manier aan de buitenwereld te tonen. Vanuit Nissan kijken we er dan ook naar uit om weer een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de live versie van Skills The Finals.”

“Wij zijn zeer positief over de samenwerking met WorldSkills Netherlands. Zowel de periode van voorbereiding en het contact onderling ervaren wij als zeer prettig. De organisatie van het evenement is van dermate hoog niveau waarin Nissan als partner meer dan voldoende ruimte krijgt om haar expertise, kennis en modellen ten toon te stellen. Mede daarom investeren we graag in dit partnerschap.“